Stappenplan verduurzamen van uw vastgoed

Het Energieteam begeleidt de verduurzaming van uw vastgoed graag van begin tot einde. Eerst inventariseren wij de mogelijkheden, vervolgens dragen wij geschikte oplossingen aan. Wij brengen meerdere opties voor u in kaart en doorlopen graag de verschillende scenario’s. Op die manier krijgt u een volledig beeld van de situatie en weet u zeker dat u de juiste verbetering voor uw vastgoed kiest.

Zodra uw voordelen (energielabelverbetering en verlaging onderhoudskosten) bekend zijn, gaan we met de bewoners in gesprek om ook hun voordelen toe te lichten (verhoging wooncomfort en verlaging energielasten). De daadwerkelijke realisatie van de verbouwing / renovatie voeren wij deskundig en binnen het afgesproken tijdsbestek uit.

Uit ervaring weten wij dat het contact met de bewoners intensief en nauwkeurig dient te verlopen. Wij houden hen continu op de hoogte van de planning en voortgang. Daarnaast zijn wij goed bereikbaar voor vragen. Uiteraard verzorgen wij ook het contact met u als opdrachtgever en de uitvoerende partijen op een professionele en prettige manier.

Deze verbouwing / renovatie aan uw vastgoed biedt een win-win situatie: voordelen voor u, de bewoner én het milieu. Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden toe te lichten, hieronder vindt u in het kort ons stappenplan:

Inspectie

Het Energieteam start met een uitvoerige inspectie van het vastgoed. Hierbij wordt grondig gekeken welke opbouw de huidige constructie heeft. Leidraad voor deze inspectie is een Energie Prestatie Advies (EPA), waarmee het huidige label van het vastgoed bepaald kan worden. Voor deze inspectie beschikken wij over meetmiddelen zoals infraroodcamera’s en spouwkijkers.

Bij deze inspectie kijken wij naar de energetische waarde en eventuele verbeteringen. Doordat wij alle isolatie- bouwtechnische- en installatiekennis in huis hebben, worden alle onderdelen van het vastgoed bekeken.

Analyse & Oplossingen

Bij de volgende stap vergelijken we per bouwdeel verschillende scenario’s. Hier ligt onze kracht: vanuit meerdere invalshoeken en verschillende expertises oplossingen bedenken. Elk scenario wordt beoordeeld op zijn technische, esthetische en economische consequenties. Creatief en vakoverstijgend denken, waarbij uit alle opties de beste oplossing aan u voorgedragen wordt.

Een oplossing die zowel op de korte termijn direct een verlaging in de energiekosten met zich meebrengt en tevens op de lange termijn bijdraagt aan een besparing op de onderhoudskosten. De verbeteringen – die zowel klein als groot van aard kunnen zijn – zijn binnen enkele jaren terugverdiend en hebben altijd als uitgangspunt kwalitatief goed vastgoed.

Communicatie

Het Energieteam begeleidt u van advies tot nazorg: na de inventarisatie en gekozen oplossing, creëren wij draagvlak bij de bewoners. Door het uitleggen van de voordelen – lagere energiekosten en meer wooncomfort – en het organiseren van alle communicatie rondom het project, nemen wij u deze zorg uit handen.

Het Energieteam heeft ruime ervaring en zorgt dat alle betrokken met een goed gevoel terugkijken op het verbouw- of renovatietraject.

Uitvoering

Het Energieteam begeleidt het gehele traject van A tot Z en is eindverantwoordelijk. Gezamenlijke engineering, goede samenwerking tussen betrouwbare partners en een vast team betrokken medewerkers, zorgen voor een optimale doorlooptijd. Kwaliteit wordt door de projectleider gewaarborgd en overlast voor bewoners en omwonenden is zo minimaal mogelijk. Het projectteam bestaat standaard uit een projectleider, projectbegeleider, bouwkundig werkvoorbereider, uitvoerder op de bouw en mensen op de werkvloer zelf. Deze maken door hun hoge mate van betrokken- en verantwoordelijkheid écht het verschil!

Eindresultaat

Ons doel is het wooncomfort te verbeteren door betere isolatie, ventilatie en installatie. Vanzelfsprekend houden we optimaal rekening met de uitstraling van het gebouw. Ook blijven we streven naar het vergroten van het onderhoudsvriendelijke karakter van het pand.

Wij dragen dus oplossingen aan die praktisch uitvoerbaar zijn op de korte termijn en tevens juist heel geschikt zijn voor op de lange termijn. Alleen op die manier verduurzaamt uw vastgoed, nu en in de toekomst. Het Energieteam heeft daarvoor de middelen, kennis en vakbekwaamheid in huis.

Nazorg

Na oplevering blijft het Energieteam standaard nog een half jaar verantwoordelijk en betrokken. Graag nemen wij ook de nazorg uit handen en stellen wij volgens Resultaatgericht Samenwerken (RGS) een meerjarenonderhoudsplan op: wij zijn 25 jaar lang verantwoordelijk voor zowel het planmatig onderhoud en servicewerkzaamheden. Zo blijft uw vastgoed haar waarde behouden en wordt u volledig ontzorgd.

Voordelen Energieteam Quickscan

Vanuit verschillende expertises één advies (isolatie, installatie, bouwtechnisch)

Oplossing die kostenbesparing oplevert in energiegebruik en onderhoud

Tevreden bewoners met optimaal wooncomfort

Duurzame vastgoedportefeuille

Meer weten?
Vraag de Quickscan vrijblijvend aan!