Het Energieteam realiseerde onlangs met lef in één dag een gerenoveerde en onderhoudsarme woning. Bijzonder aan dit project is dat het gebruikersgemak voor de bewoners het uitgangspunt vormde. Zo is er o.a. veel aandacht voor het wooncomfort: een aangenaam binnenklimaat en geen gevoel van tocht.

De tussenwoning, aan de Hoxwier 61 te Almelo, is uitgevoerd en ingericht als ‘ervaarwoning’. Toekomstige bewoners gaan ervaren hoe alle nieuwe ontwikkelingen en toegepaste technieken aanvoelen in hun dagelijkse woonbeleving.

Bijkomend voordeel is dat het onderhoud de komende twintig jaar tot een minimum beperkt is. Het Energieteam besteedde veel tijd aan het voortraject en werkte met o.a. een geprefabriceerde badkamer en prefab voorzetwanden, zodat het huis in één dag geoptimaliseerd werd tot een energiezuinige A++ woning.

Er is voor deze woning gekozen voor kwalitatief goed vastgoed. Dit betekend dat de investering in balans moet staan met de opbrengsten. Het moet tenslotte betaalbaar blijven, maar ook een verantwoorde investering voor de restduur van de exploitatie.

Partner Jan van de Berg van het Energieteam: “We zijn trots op het eindresultaat en de vlotte realisatie. Maar realiseren ons tegelijkertijd hoe belangrijk het is om dergelijke energetische verbeterpunten aan te brengen in goed overleg met (toekomstige) bewoners. Hun input is zeer waardevol en bepaalt het uiteindelijke succes.”

Het Energieteam is een samenwerkingsverband van verschillende partijen op het gebied van installatie, bouw en vastgoedonderhoud. Zij adviseren over verduurzaming van vastgoed, kostenbesparing en verhoging van het woongenot van bewoners. Het Energieteam begeleidt de verduurzaming van vastgoed van inventarisatie tot realisatie. Met als doel: meer wooncomfort door betere isolatie, ventilatie en installatie.